06 - 55 121 414 simone@hartseerentroos.nl

In de zomer van 2019 kreeg ik een app van Judith: ‘mijn moeder is ziek en ze wordt niet meer beter’. Meteen stelde ik voor om nog een keer foto’s met haar te maken. Judith kwam meteen in actie en zorgde dat een week later alle kleinkinderen bij elkaar verzameld waren voor familiefoto’s in Wassenaar.

 

Ook al op de bruiloft

Gelukkig was het fijn weer die zaterdag. In een park vlakbij huis spraken we met elkaar af. Een paar jaar eerder had ik het huwelijk van Judith en haar man Bob al gefotografeerd, dus ik kende haar ouders ook een beetje. En ik herkende meteen de prachtige blauwe jurk van haar moeder: die was van de bruiloft!

 

Tussendoor

In zo kort mogelijke tijd, vanwege de conditie van haar moeder, maakte ik zoveel mogelijk foto’s in alle mogelijke combinaties. Oma met alle kleinkinderen, oma en opa samen, oma met ieder van haar kleinkinderen, noem maar op.

Natuurlijk zijn die geposeerde foto’s heel fijn om te hebben, maar ik blijf ook tussen die groepjes in vaak door fotograferen. Zo kwam Noa even haar nagellak aan oma showen. En uiteraard moesten de kinderen ook even een gekke bekken momentje hebben. Af en toe schoot er even iemand vol, logisch ook, en dan werd er getroost en namen we even pauze.

 

Portretjes

Toen de moeder van Judith even vol liefde naar al die kinderen en kleinkinderen zat te kijken, maakte ik snel wat ongemerkte portretfoto’s van haar. Daar staan mensen toch vaak nét wat meer ontspannen en dus meer als zichzelf op.

 

Wat de foto’s nu betekenen

Wat deze familiefoto’s in Wassenaar voor Judith betekent beschrijft ze in haar review waar ik hier graag een stukje van quote:

‘Het resultaat was een práchtige serie van portretten van mijn moeder. Mijn favoriet is de foto van haar, stralend temidden van haar kleinkinderen. En mede dankzij Simone hing deze favoriet nog dezelfde week boven haar bed in de kamer. Zeven weken later was mijn moeder er niet mee. Op de kist stond een prachtige foto van haar… Wat ben ik blij met de foto’s die we op die zaterdag hebben gemaakt.’

 

PS

ps In verband met privacy vind je hieronder alleen foto’s van het gezin van Judith zelf en haar ouders. Wil je ook familiefotografie? Neem contact met me op.

familiefotos in Wassenaar

familiefotos in Wassenaar

familiefotos in Wassenaar

gezinsfotografie

familiefotos in Wassenaar

portretfotografie