06 - 55 121 414 simone@hartseerentroos.nl

Over mij

Simone Janssen

In het kort over mij

Simone, afkomstig uit Eindhoven, maar al heel lang in Den Haag, 51 jaar oud, opgeleid tot psycholoog, Afrikagek, mensenmens en inmiddels ruim veertien jaar full time professioneel fotograaf.

En in die veeryien jaar fotografeerde ik heel veel bruiloften, zwangerschappen, pasgeboren baby’s en gezinnen. Af en toe werd ik gevraagd om een gezinsshoot te doen wanneer iemand in het gezin een terminale diagnose had gekregen. Soms fotografeerde ik een uitvaart. Ik merkte het steeds vaker: daar ligt mijn hart. Daar heb ik echt toegevoegde waarde.

Even persoonlijk

Twintig jaar geleden overleed mijn vader. Ik herinner me hem terwijl hij achter zijn schildersezel zat, puntje van zijn tong uit zijn mond, vol concentratie. Hoe hij met een oud schort om brood stond te kneden aan het aanrecht. Ik herinner me hem op zondag met de koptelefoon op, luisterend naar klassieke muziek en vals mee fluitend. En ik weet nog hoe we samen de auto wasten of hoe ik hem hielp in de tuin met gras harken.

Maar er zijn geen foto’s van. Het zit alleen maar in mijn hoofd. En soms ben ik bang dat het steeds verder vervaagt. En wie weet wat ik al vergeten bén?

Hetzelfde geldt voor zijn uitvaart. Ik heb geen idee meer wie er waren. Hoe zijn kist eruit zag. Wie er verder hebben gesproken behalve ikzelf. Dat allerlaatste stukje van zijn leven, zijn afscheid, heb ik beleefd in een roes. En daardoor voelt het vaak niet ‘af’.

Jouw dagelijkse dingen

Daarom wil ik deze herinneringen voor jou wél graag vastleggen. Liefde, emoties, gewoonten, kleine momenten… het leven zoals het is, in alle kleine dagelijkse details. Zo simpel mogelijk en liefst zo dagelijks mogelijk. Zodat die herinneringen niet verloren gaan.

Ik vind het mooi om verhalen te vertellen. En verhalen die plaatsvinden of te maken hebben met het laatste stuk van je leven, die zijn misschien wel extra belangrijk om niet te vergeten.

Observeren, zonder sturing

Ik hou ervan te observeren, onopvallend aanwezig te zijn en te zorgen dat ik jullie volledig op je gemak kan vastleggen. Zoals jullie zijn. Met alle kleine dingen. Met alle connecties en emoties.

(Foto’s gemaakt door Simone-Michelle de Blouw)
Simone Janssen

Interesse?

Geeft bovenstaande achtergrond vertrouwen in mij als fotograaf? Wil je meer weten over een gezinsshoot, een dag uit jullie leven of over uitvaartfotografie? Of wil je dat ik je help bij het maken van jouw herinneringsdoos? Ik kom heel graag met je in contact.