06 - 55 121 414 simone@hartseerentroos.nl

Herinneringsdoos

familieshoot Amstelveen

Wat is het?

Een herinneringsdoos, of memory box, is een verzameling van allerlei dingen die je graag wilt achterlaten. Wat je in een dergelijke doos stopt, is natuurlijk enorm persoonlijk. Het kunnen foto’s zijn of brieven, maar ook muziek, of geuren, of andere spullen die je dierbaar zijn; noem maar op.

Zeker voor (jonge) kinderen kan later het hebben van een herinneringsdoos van een overleden ouder enorm waardevol zijn.

 

Er tegenaan hikken

Als je weet dat je niet lang meer te leven hebt, en je wil zo’n herinneringsdoos maken, kan het heel goed zijn dat je daar enorm tegenop ziet. Misschien voelt het alsof je dan echt onder ogen moet zien in welke situatie je je bevindt. Of het voelt alsof het echt het laatste is dat je doet, als je er eenmaal aan begonnen bent. Misschien ben je ook bang voor de emoties die het werken eraan met zich mee zal brengen. En daarom stel je het uit.

Als je weet dat je ziek bent, wil je soms ook gewoon niet denken aan hoeveel tijd je nog hebt. Het kan morgen immers ook nog.

 

Ik kan je helpen

Omdat ik heel goed begrijp dat de drempel om eraan te beginnen hoog kan zijn, wil ik je er graag bij helpen. We kunnen bijvoorbeeld samen zitten om een lijst te maken met wat je er graag in zou willen stoppen. Samen kunnen we dat ook concreter maken: wat heb je ervoor nodig om het bij elkaar te zoeken? Kan iemand uit je familie of je vriendenkring je ergens bij helpen?

We kunnen het ook simpelweg samen dóen. Samen door die berg foto’s. Samen een brief schrijven of een filmpje opnemen. Samen op zoek naar die ene mooie kist of doos. En ik kan je helpen door je stok achter de deur te zijn.

 

Hoe?

Mijn hulp kan bestaan uit een eenmalig gesprek van ongeveer anderhalf uur om je op weg te helpen. Maar we kunnen bijvoorbeeld ook een middag afspreken om echt aan de slag te gaan. Eventueel met aansluitend nog wat vervolgafspraken, bij je thuis of telefonisch.

Omdat iedereen andere behoeften heeft, is dit vooral maatwerk. De prijzen hieronder zijn dan ook puur indicatief. Na ons eerste contact, kunnen we hier concrete afspraken over maken.

Over mij

Naast mijn 12 jaar ervaring als fotograaf waarin ik regelmatig ernstig zieke mensen heb gefotografeerd, ben ik ook opgeleid als psycholoog en heb ik jaren gewerkt als trainer/coach. Ik kan goed luisteren en ben niet bang voor emoties. Bovendien ben ik van nature erg gestructureerd en ik hou van lijstjes en planningen. Ik wil je dan ook graag helpen!

Interesse?

Interesse?

Bel of mail me. In een eerste telefoongesprek zoeken we samen uit waar je precies behoefte aan hebt en of ik je kan helpen bij het maken van jouw herinneringsdoos. Daarbij vind ik ook zeker de klik erg belangrijk!