06 - 55 121 414 simone@hartseerentroos.nl

Reviews

reviews

Hieronder vind je enkele ervaringen met mij als fotograaf, zowel van klanten als van mensen met wie ik samen heb gewerkt.

“Vrienden van ons brachten ons in contact met Simone voor een – wat wij dachten – normale fotoshoot in het park. Toen mijn vrouw ernstig ziek werd wilden we mooie momenten vastleggen, om aan vast te houden en om niet te vergeten. Simone nam ons bij de hand: welke momenten zijn er nou mooier dan de dagelijkse? De gespannen blikken tijdens het gamen met de kinderen. De verwachtingsvolle gezichten als het eten op tafel wordt gezet. De troostende gebaren na een kleine ruzie. Maar ook die keren dat er moet opgevoed. Simone volgde ons terwijl we gewoon doorgingen met onze bezigheden. Als we de sokken bij elkaar zochten, tijdens een wandeling met de hond, bij het opknappen van de tuin. Het doen van de wekelijkse boodschappen is een ritueel waarbij je het meest jezelf bent. Het leren koken is een gebeurtenis waarop je het meest samen bent. Simone bood aan ons vaker te volgen om juist ongemerkt die keren vast te leggen die je anders niet kan vastpakken. Simone weet waar ze moet kijken en voelt feilloos aan wat echt en waardevol is. Het resultaat is er om te koesteren.”
 

Olav

“Simone heeft mij gevolgd bij een uitvaart. Wat mij bij Simone als eerste opvalt is de voorbereiding (ze kent het draaiboek wat we deelden) en wist in het korte voorbereidingsgesprek wat te doen. Als uitvaartondernemer is het fijn dat je je dan niet meer met de fotograaf bezig hoeft te houden, maar dat je beiden goed je werk kunt doen, met tussendoor toch oog voor elkaar. Dat geeft vertrouwen. Ook is het opvallend dat Simone zich bijna onzichtbaar een weg weet te banen door alles en ze weet de beelden op te pakken die voor de nabestaanden van groot belang kunnen zijn. Ik ben altijd blij als ik met Simone mag werken. Dat staat garant voor persoonlijk, professioneel, betrokken en klantvriendelijk.”
 

René Dullaart-Heijkoop (Effero, uitvaartleider)

“Ontzettend blij met deze shoot als aandenken aan onze vader en man. De foto’s zijn na zijn overlijden nog waardevoller geworden voor ons. Simone was er wel, en ergens ook weer niet. Ze doet dit zo professioneel dat je niet verneemt dat ze aanwezig is.”
 

José Overbeeke

“Mijn moeder had een hekel aan op de foto gaan. (Tenminste één eigenschap die ik van haar geërfd heb….). Toen zij ongeneeslijk ziek bleek, bedacht ik me alles wat níet vastgelegd was… niet één foto van mij met mijn moeder, niet één foto van haar met haar zes kleinkinderen waar zij zo trots op was… Niets van dat alles. En toen was daar Simone, “dat doen we gewoon, deze zaterdag!”

Mijn moeder was al erg ziek en had niet haar beste dag. Maar Simone toonde haar oneindige geduld en talent om eenieder zich op zijn of haar gemak te laten voelen.
Het resultaat was een práchtige serie van portretten van mijn moeder. Mijn favoriet is de foto van haar, stralend temidden van haar kleinkinderen. En weer mede dankzij Simone hing deze favoriet nog dezelfde week boven haar bed in de kamer…

Zeven weken later was mijn moeder er niet meer… Op de kist stond een prachtige foto van haar…

Wat ben ik blij met de foto’s die we op die zaterdag hebben gemaakt. Dierbare herinneringen die anders enkel in mijn hoofd hadden bestaan. Hadden we Simone de uitvaart ook maar laten vastleggen. Misschien, nee hopelijk, wordt dat ooit net zo normaal als je bruiloft laten fotograferen.”
 

Judith Topper

“Plotsklaps overleed een goede vriendin van ons. Uit het niets moest de familie een uitvaart organiseren. We waren heel blij dat Simone deze verdrietige en indrukwekkende dag zo toepasselijk in beeld heeft weten te brengen. Simone gaat daarbij op een hele fijne manier te werk. Zonder dat je het merkt weet ze bepalende momenten vast te leggen. Ze heeft een groot inlevingsvermogen wat je ervaart in het samenwerken maar vooral ook terugziet in de foto’s die ze maakt. We zijn heel dankbaar dat ze dit voor ons heeft kunnen doen”.
 

Lennart de Jong

“Simone heeft ons, op een koude, grijze, regenachtige dag, stralend op de foto gezet. Eén van mijn ouders had net erg slechts nieuws ontvangen en wij zochten op korte termijn iemand die ons helpen kon bij het maken van foto’s van ons gezin van herkomst, met de kleinkinderen erbij. Simone heeft dit begripvol, schitterend en snel gedaan. Snelle resultaten en naar volle blijheid, met daarna nog een mooi album als kers op de taart. Een herinnering voor het leven. Dankjewel, Simone :)”

 

Edda Grol

Interesse?

Heb je door bovenstaande reviews interesse gekregen in mijn diensten als fotograaf? Wil je meer weten over een gezinsshoot, een dag uit jullie leven of over uitvaartfotografie? Ik maak ook voor jullie heel graag een mooie reportage.