06 - 55 121 414 simone@hartseerentroos.nl

In september werd ik gebeld. “Een vriend van ons is ernstig ziek, wil jij erheen om een fotoshoot te doen namens ons?” Natuurlijk wilde ik dat. Dus in oktober reed ik voor een familieshoot naar Amstelveen.

 

Lang ziek

Daar trof ik Dagmar, haar man Jordy en een uitgelaten zoon Julius. Jordy weet al jaren dat hij ziek is, maar de laatste paar maanden heeft hij wel erg veel tegenslag gehad. Terwijl hij nog snel even iets at (door medicatie heeft hij enorm veel behoefte aan eten), maakten we wat meer kennis met elkaar.

 

Ik fotografeer het leven

Altijd weer raakt het me als ik zie hoe makkelijk veel mensen over hun situatie praten. Het is nu eenmaal zo. In dit geval is de ziekte van Jordy zo’n onderdeel van hun leven, al zo lang (Jordy was al ziek toen hij Dagmar leerde kennen zelfs), dat het er gewoon bij hoort. En natuurlijk is het soms zwaar en natuurlijk is het verdrietig maar het is wat het is. Mensen die horen wat voor werk doe als fotograaf reageren ook vaak zo: ‘oh maar is dat niet enorm zwaar?’. En ja, als ik er echt over nadenk waarom ik mijn foto’s meestal maak, is dat heftig. Maar terwijl ik fotografeer gebeurt er ook zoveel leuks en ik fotografeer vooral het léven.

 

Trampoline

Zo wilde Julius direct met papa op de trampoline. Omdat Jordy halfzijdig verlamd is, schrok ik daar van binnen even van, met als aanname ‘dat kan natuurlijk niet’. Maar tuurlijk wel: als papa gewoon op de trampoline gaat zitten en Julius springt lekker hard, dan veert papa vanzelf mee! En die twee hadden dikke pret, proberend in de lucht elkaar high fives te geven. Daarna volgde nog een heerlijke stoei- en knuffelpartij op de trampoline.

 

Met de scootmobiel

Vervolgens maakten we even een ommetje achter hun huis. Even kijken of de koeien er waren. Jordy had kort ervoor zijn scootmobiel gekregen en wist nog niet precies hoe die reageerde. Julius ging mee met zijn step en Dagmar en ik wandelden rustig achter hen aan. Uiteraard wilde Julius heel graag even meerijden met papa en zelf sturen! Jordy vond dat wel een beetje spannend, zo langs het water maar ja als je daar je kind zo blij mee maakt…

 

In bed en op de bank

Eenmaal thuis was het weer tijd voor een hapje, en daarna ging Jordy even een dutje doen. Op mijn vraag hoe dat er aan toe zou gaan als ik er niet bij was, was het antwoord meteen duidelijk: Julius dook er even bij in bed om met papa te knuffelen!  Als afsluiting maakte ik nog wat foto’s van hen als gezin samen op de bank. Met natuurlijk alweer veel knuffels.

 

Dank je wel

Lieve Dagmar, Jordy en Julius, wat was het gezellig bij jullie! Heel veel dank voor jullie vertrouwen in mij én voor het feit dat ik een deel van jullie foto’s aan de wereld mag laten zien.

 

Familieshoot (in Amstelveen of ergens anders in Nederland)

Wil jij ook zo’n serie van je eigen gezin of cadeau geven aan iemand? Neem dan contact met me op voor meer informatie of een afspraak.

familieshoot Amstelveen
fotoshoot Amstelveen
familieshoot Amstelveen
familieshoot Amstelveen
gezinsshoot Amstelveen
fotoshoot Amstelveen
fotoshoot Amstelveen
familieshoot Amstelveen
familieshoot Amstelveen
fotoshoot Amstelveen
gezinsshoot Amstelveen
fotoshoot Amstelveen
familieshoot Amstelveen
fotoshoot Amstelveen
familieshoot Amstelveen
familieshoot Amstelveen
familieshoot Amstelveen
fotoshoot Amstelveen