06 - 55 121 414 simone@hartseerentroos.nl

Ook dieren hebben natuurlijk niet het eeuwige leven. Naast het fotograferen van mensen die weten dat ze niet lang meer te leven hebben, doe ik dat soms ook met dieren. Vorige week deed ik ook zo’n hond-en-baasje-shoot.

De dierenkliniek

Sinds ik een poos geleden foto’s bij hen maakte voor de website, hang ik vaker rond op de praktijk van Dierenkliniek Makker. Ik vind het heel erg interessant om te zien wat er allemaal gebeurt en zeker tijdens een spoeddienst kan ik soms ook wel wat helpen. Zo leerde ik Marijke kennen, een van de assistentes daar. En ik leerde haar honden Luuk en Olaf kennen, die altijd mee gaan naar de praktijk.

Herkomst

Vooral Luuk stal vanaf het begin mijn hart. Luuk heeft ook wel een bijzonder verhaal. Negen jaar geleden is hij door de dierenpolitie samen met zijn broertjes en zusjes als puppy van een week oud ergens uit huis gehaald. De moederhond was zo verwaarloosd dat ze het nest niet kon verzorgen en dus werd dat verdeeld over een paar gastgezinnen, waar de puppies met de fles werden grootgebracht. Met zeven weken bezocht Marijke het nest samen met een vriendin waar ze uiteindelijk niet alleen vertrokken met een hondje voor de vriendin, maar Luuk mocht mee naar Marijke.

Gebarentaal

Langzaam kwam Marijke erachter dat Luuk, ondanks die enórme oren, heel erg doof is. Ze leerde hem gebarentaal. Echt geweldig om te zien wat hij allemaal begrijpt! Enige nadeel: als hij slaapt of de andere kant op kijkt, kun je het schudden met luisteren. 🙂

Nog een erbij

Inmiddels is Luuk ruim negen en wordt hij echt wel oud. Hij heeft flinke last van artrose en heeft nog maar weinig uithoudingsvermogen. Wandelen is echt zoooo overrated! Tot er van de zomer een klein heropvoedhondje bij kwam in huis: Olaf. Olaf is vier en kwam in de praktijk omdat zijn eigenaars het niet meer zagen zitten met hem: agressie, blaffen, bijten. Maar Marijke draait daar haar hand niet voor om en nam hem mee naar huis: kijken of er nog wat van te maken viel.

Luuk vond dat eerst maar stom en onderging alles gelaten, tot een paar keer een beet aan toe (hij is niet echt het prototype pitbull zeg maar). Maar Olaf leerde razendsnel en uiteindelijk werd het ook heel leuk om met hem te spelen.

Hond en baasje

En omdat Luuk weer even opleefde en we niet weten hoe lang hij het nog gaat volhouden, nam ik Marijke met haar twee beestjes vorige week mee naar de duinen. We gingen naar een afgelegen stuk waar de honden even lekker los konden rennen en waar ik in korte tijd een enorme hoeveelheid foto’s van ze maakte.

Herinnering

Misschien is Luuk er van de zomer ook nog wel en dan doen we gewoon weer een shoot. Maar voor nu zijn deze er in elk geval als mooie herinnering!

hond en baasje
hond en baasje
hond en baasje
hond en baasje
huisdierportret
huisdierportret
hond en baasje
huisdierportret
hond en baasje
huisdierportret
huisdierportret
hond en baasje
hond en baasje
huisdierportret
huisdierportret
huisdierportret