06 - 55 121 414 simone@hartseerentroos.nl

Levenseindefotografie

levenseindefotografie

Levenseindefotografie: wat kan ik voor jullie betekenen?

Heb je je wel eens afgevraagd wat jij nalaat aan je dierbaren als je er straks een keer niet meer bent? Kunnen ze je stem nog ergens horen? Wat zijn er voor foto’s van je? Wat ik heel regelmatig hoor is: ‘ik wilde dat ik foto’s van mijn vader had zoals hij wás, niet per se op vakantie of een beetje geforceerd lachend op een verjaardag’.

Die alledaagse foto’s wil ik heel graag voor je maken. Van hoe je de kinderen naar bed brengt, met de hond loopt, de afwas doet, hoe je ravot met de kinderen of bezig bent met je hobby. En dan schiet ik tussendoor ook nog wel dat ene mooie portret van je, als je eenmaal gewoon ontspannen bent. Zodat jouw dierbare straks waardevolle herinneringen aan jou hebben, die ze troosten en die kunnen koesteren. Dat is levenseindefotografie. 

Welke opties zijn er?

korte shoot
Het meest laagdrempelig is een fotoshoot van een uur, waarin ik jou en je dierbaren samen op de foto zet. We kunnen naar een park gaan of een andere plek waar je graag komt. En ik fotografeer jullie in interactie met elkaar en soms ook iets meer geposeerd.

halve of hele dag
Een tweede optie is dat ik jullie een halve of hele dag volg met de camera, zonder aanwijzingen te geven of in te grijpen. Juist dan kan ik die alledaagse momenten het mooiste vangen.

langer traject
Wil je echt een mooi document van jezelf, dan is er een derde mogelijkheid. Ik kan jullie ook langere tijd volgen. We spreken dan meerdere keren af over een langere periode en bespreken samen steeds wat ik in die uren kom doen. Ik kan ook meegaan naar belangrijke afspraken, uitjes of wat dan ook. We doen dit steeds in overleg.

levenseindefotografie en uitvaart
En tot slot kan ik ook het afscheid en de uitvaart fotograferen, los of als aanvulling op eerdere fotografie.

Hoe ga ik te werk?

Ik werk als levenseindefotograaf zo onopvallend mogelijk, gebruik geen flits en probeer zoveel mogelijk sfeerbeelden te maken. Ik geef weinig tot geen aanwijzingen om onzichtbaar te blijven en om jullie zoveel mogelijk te fotograferen zoals je echt bent.

Na afloop maak ik een selectie van de foto’s die samen het verhaal vertellen en bewerk deze na. Jullie ontvangen de foto’s op hoge resolutie en er zijn ook mogelijkheden om een album te laten maken.

Meer weten?

Wil je meer informatie, wil je weten of ik nog beschikbaar ben of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met me op.