06 - 55 121 414 simone@hartseerentroos.nl

Waarom ben ik begonnen met Hartseer & Troos en waarom heet het zo? Om met het laatste te beginnen: heel simpel. Ik heb een aantal jaar in Zuid-Afrika gewerkt en gewoond. De Afrikaanse taal is voor mij helder en direct maar tegelijk ook lieflijk. En om een klein persoonlijk tintje aan de website te geven: Hartseer & Troos.


 

Waarom?

Dan de eerste vraag: waarom ben ik hiermee begonnen? Ik ben nu ruim elf jaar full time professioneel fotograaf. In die jaren richtte ik me vooral op bruiloften, zwangerschappen, pasgeboren baby’s en andere feestelijkheden. Af en toe werd ik gevraagd om ook de andere kant van het leven te fotograferen. Ik fotografeerde een paar keer tijdens een uitvaart. Ik deed een paar familieshoots voor mensen waarvan iemand te horen had gekregen dat hij of zij niet lang meer zou leven. En ik volgde langere tijd een gezin waarvan de moeder terminaal ziek was. Tijdens hun dagelijkse dingen, maar ook later in het proces: de chemo en tot slot het afscheid en de uitvaart.
 

Meerwaarde

Van al deze opdrachten voelde ik zoveel voldoening. Ik had het idee dat ik hier veel meer meerwaarde kon hebben dan bijvoorbeeld bij een zwangerschap. Juist die dagelijkse dingen mis je zo als iemand er niet meer is. En zeker in gezinnen met (jonge) kinderen kunnen die vastgelegde herinneringen dan later zoveel betekenen.
 

Nieuw?

Ik ging op zoek naar andere fotografen die dit deden. Ik vond veel afscheidsfotografen, die vooral uitvaarten vastlegden. Dat wilde ik ook wel doen, maar ik wilde ook degene vastleggen vóór dat moment. Die laatste alledaagse momenten. Laatste omdat je weet dat je niet heel lang meer te leven hebt. Bijvoorbeeld omdat je een heftige diagnose hebt gehad. Maar soms ook simpelweg omdat je nu eenmaal al flink ouder begint te worden. En ik zag veel fotografen die af en toe wel eens zo opdracht deden, omdat een klant die ze eerder op een ander moment hadden gefotografeerd dat vroeg. Maar ik vond niemand die zich hier echt op toegelegd had.
 

Mijn missie

Ik geloof oprecht dat ik – zeker met mijn achtergrond als psycholoog – waardevol ben voor mensen en hun dierbaren bij het vastleggen van hun herinneringen. Ik maak daarom graag korte en langere reportages van juist de alledaagse terugkerende momenten, met hier en daar een mooi (familie)portret. Wil je dat ik dit ook voor jou doe? Bel, app, of mail me dan. En ik leg met alle liefde en betrokkenheid jullie momenten vast.

ps Bovenstaande foto is een foto van Florine, de vrouw waarmee dit voor mij allemaal begonnen is.